Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MS med krast angrep på EU

Microsofts kamp mot EU er langt fra over og nå hevder datagiganten at EU hindrer dem fra å kunne forsvare seg på skikkelig måte.

Selskapet hevder nemlig at EU holder igjen 71 av 100 dokumenter som har med EUs sak mot Microsoft. Datagiganten mener EU-kommisjonen derfor hindrer dem fra å kunne forsvare seg.

– Jeg føler man vanskelig kan hevde at det ikke har vært et brudd på det de fleste advokatene i Brussel ville sett på som normale rettigheter til å forsvare seg, sier Microsoft-advokat Ian Forrester, som nå krever «full tilgang» til alle saksdokumentene.

Mange krav

Microsofts kamp mot EU har foregått i flere år og selskapet har måttet gå med på en rekke krav. Først ble selskapet bøtelagt med 497 millioner euro i 2004. I fjor lanserte selskapet en Windows-versjon uten Media Player, mens de for en drøy uke siden slapp fri kildekoden til Windows Server for å slippe enorme dagbøter.

EU har fremdeles flere krav som ennå ikke har blitt innfridd og har satt en frist den 15. februar for Microsoft. Selskapet har nå bedt om en utsettelse for å rekke å motta og gå gjennom alle saksdokumentene.

En talsmann fra EU hevder beskyldningene fra Microsoft er grunnløse, siden forhandlingene om tilgang til saksdokumentene ennå ikke er ferdige.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: pc, programvare, windows