Prosessorguide

Annonse


Slik velger du riktig prosessor

ProsessorguideAMD og Intel er de to eneste valgene innen prosessorer for PC/Windows-markedet. Men i hver av disse to gruppene finnes det mange typer å velge i når det gjelder type og ytelse.

Middels er bra nok

Vår søsterpublikasjon Din Side Data har laget en fyldig guide til prosessor/hovedkortjungelen . Her får du tips og råd som kan sette deg bedre i stand til å gjøre det valget som er riktig for deg.

Prisen følger her som ellers ytelsesnivået. Men pass på så du ikke kjøper mer «krutt» enn du strengt tatt trenger. En prosessor i midtskiktet er stort sett tilstrekkelig for de fleste – også for de som skal bruke PC-en til krevende dataspill.

Velg riktig hovedkort

Men skal du ha det ultimative, har både AMD og Intel prosessorer til i 9000-kronersklassen. Slikt er bare for fanatikerne blant oss. Samt for de som skal beregne skatten til Bill Gates…

Annonse


Bytter du prosessor, må du også ofte bytte hovedkort. Det er svært viktig at de passer sammen. Og ikke minst er det viktig at du velger riktig minnetype når du skal utvide med mer RAM. Her finnes det mye å velge i, og slett ikke alt passer sammen.

Hele guiden finner du HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse