Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Burde ikke latt Bush spionere

Electronic Frontier Foundation (EFF) mener teleselskapet AT&T brøt loven og krenket personvernet til sine kunder ved å la Bush-administrasjonen avlytte telefonsamtaler.

Rettighetesorganisasjonen EFF mener AT&T burde sagt nei da National Security Agency, under direkte ordrer fra president George Bush, ba om fri tilgang til telenettet for avlytting av telefon- og nettrafikk i USA.

EFF sier også at AT&T brøt loven ved å gi NSA tilgang til sin gigantiske kundedatabase, en av verdens største, med over 300 terabyte sensitive kundeinformasjon – inkludert logger over hvem kundene har ringt eller sendt e-post til.

– Burde forlangt rettsordre

– Kongressen har satt opp strenge lover for å verne om privatlivet, og lagt sterke begrensninger på når tele- og internetttselskaper kan gi myndighetene innsyn i telefonsamtalene dine. AT&T burde ha satt opp et skilt på døra der det står «Kom tilbake med en rettsordre». I stedet brøt selskapet det fortrolige forholdet de har hatt med kundene sine, som har rett til å forvente at AT&T følger loven og verner om personvernet, sier EFF-advokat Kurt Opsahl.

EFF ber retten om å stanse AT&Ts deltakelse i NSAs spionprogram, og forlanger at selskapet bøtelegges milliardbeløp for å ha forbrutt seg på personvernsloven. Organisasjonen sier det også kan være nødvendig å konfrontere andre teleselskaper for lignende forhold.

Kilde:
Red Herring