Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stopper homsegrupper i Warcraft

En kvinnelig WoW-spiller har fått på pukkelen av spillutvikleren Blizzard etter at hun startet et homsevennlig laug i spillet.

World of Warcraft heks
Sara Andrews er en erfaren gamer, og ante ikke at hun ville skape så mye kontrovers ved å rekruttere til et World of Warcraft-laug for homofile, lesbiske og transseksuelle.

Oppfordrer til laug

Et laug (guild) i World of Warcraft er som oftest et sted der spillerne kan møte likesinnede, danne nettverk og utveksle erfaringer, både i og utenfor spillet. Blizzard, som utvikler og drifter spillet, oppmuntrer til dannelsen av slike laug.

Stor var derfor overraskelsen for Andrews da hun kort tid etter oprettelsen av lauget ble kontaktet av en spillkontrollør (game manager) som advarte henne om at det var i strid med selskapets retningslinjer.

Homofili er hysj-hysj

Andrews trodde først at dette var en spøk, da Blizzard har klare regler mot diskriminering og trakassering av minoritetsgrupper og homofile. Derfor ble overraskelsen enda større når det viste seg at Blizzard støttet spillkontrolløren.

Det viser seg at Blizzard mener at den beste måten å unngå trakassering på, er at ingen gjør noe de kan trakasseres for. Det vil si at du gjerne kan være homofil, men du må helst ikke si det i World of Warcraft-sammenheng.

– Blizzard er hyklere

Nå vil Blizzard se på sin praksis og sine retningslinjer, samtidig som talspersoner for homofile og lesbiskes interesseorganisasjoner sier de vil ta tak i saken. Sarah Andrews mener Blizzard er noen store hyklere som vil forby enhver fornærmende ytring i sine forum, samtidig som enkelte karakterer er programmerte til å ytre seg på en måte som kan være krenkende for noen og enhver.

Kilde:
News.com

Stikkord: internett