Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Politisk krig i Wikipedia

Sporing av IP-adresser har avslørt at amerikanske politikere bruker Wikipedia til politisk skittkasting.

Wikipedia
Det har blåst friskt i den amerikanske kongressen etter at det ble avslørt at medhjelpere av den republikanske senatoren Marty Meehan flere ganger har vært inne og endret i hans Wikipedia-oppføring. Blant annet skal informasjon om brutte valgløfter ha blitt fjernet.

Bløffet om Saddam

En gjennomgang av IP-adresser viser at ansatte ved Kongressen har vært inne og endret nærmere tusen oppføringer i Wikipedia. Blant annet har man fikset på informasjon om krigen i Irak, ved å få det til å se ut som Saddam Hussein hadde tettere forbindelser til Al-Quaida enn det som var tilfellet. Kongressmedarbeiderne har også delt ut lite flatterende karakteristikker til politiske motstandere.

Enden på visa ble at Wikipedia valgte å sperre for alle IP-adresser fra Kongressen i en uke mens de tok seg av saken direkte med de involverte. Adgangen er nå åpnet igjen.

Over til hjemme-PC-en

Kritiske røster mener at det eneste som kommer til å endre seg etter avsløringen, er IP-adressene. Heretter tror de kongressmedarbeiderne vil velge å tukle med Wikipedia fra sine hjemmeadresser for å unngå sporing.

Kilde:
News.blog
Slashdot
Slashdot

Stikkord: internett