Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slik blir Intel-iBook

Apple jobber med å bytte ut hele maskinparken sin dette året og neste maskin ut er visstnok iBook. Men fargen ser ikke ut til å endre seg.

Apple Computer har allerede presentert to nye Intel-baserte maskinere, nemlig iMac og MacBook Pro. Nå sier ryktene at neste maskin ut er iBook, som er den billigste bærbare PC-en fra selskapet. Blant nyhetene er fjernkontroll, Front Row og iSight.

Apples mediesenter

De nye iBook’ene skal ha 13-tommers widescreen skjerm og ifølge ryktene vil de basere seg på 1,67 GHz Intel Core Solo-prosessorer. Av andre interne endringer vil de nye modellene i likhet med MacBook Pro også få webkameraet iSight innebygd i skjermen.

Apples versjon av Windows Media Center vil også følge med. Front Row, som det heter gir enkel tilgang til musikk, filmer og bilder via fjernkontroll. Dee skal også være utstyrt med to USB 2.0-porter og én FireWire 400-port.

Det er ventet flere versjoner av iBook, selv om alle modellene skal ha samme skjerm- og prosessortype. Det er snakk om en versjon med SuperDrive og en uten. Maskinene skal slippes en eller annen gang i løpet av våren.

Ikke sort allikevel?

I motsetning til de to andre Intel-maskinene til Apple vil de nye iBook’ene få et litt annerledes design enn tidligere, men designet skal ikke levne noen tvil om at det er snakk om iBook. Derfor ventes det også at de fortsetter med den hvite plasten som Apple har blitt så kjent for etter hvert.

De som har kjent til Apples planer har hevdet at selskapet har vurdert en sort iBook også. Med tanke på at utviklingen av den nye maskinen nærmer seg slutten og siden ingen har sett en slik sort versjon tyder imidlertid lite på at dette vil skje.

Kilde:
AppleInsider

Stikkord: laptop, lydogbilde, mac, pc