Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft planlegger iPod-killer

Microsoft bekrefter at selskapet ser på muligheten for å bygge en egen MP3-spiller som skal ta opp kampen mot iPods markedsdominans.

Microsoft X-Box
Hittil har Microsofts omkved vært at kundene foretrekker et stort utvalg. Derfor har selskapet kun satset på å tilby sin programvare til produsenter av MP3-spillere. Nå viser Apples 75 prosent av MP3-markedet at det har vært en feilslått strategi.

Kan få Xbox-logo

En av årsakene til at strategien må anses som feilslått kan være at det er stor forskjell på hvor godt Windows Media Player fungerer med de forskjellige MP3-spillerne. Graden av integrasjon er varierende, og synkronisering fungerer ofte ikke som den skal. Brukere av iPod og iTunes har sjelden de samme problemene.

Nå har Microsoft satt ned en arbeidsgruppe for å vurderer muligheten for å produsere sin egen MP3-spiller. Det er godt mulig at denne blir en portabel mediespiller med Xbox-logo, en krysning mellom iPod video og PSP.

Spill eller media?

Analytikere mener dette byr på store utfordringer. For at en spiller skal være en suksess, må hensikten kommuniseres tydelig. Mens PSP-brukerne først og fremst er ute etter spill, er iPod-brukerne ute etter en mediespiller. Bærbarhet er også alfa og omega.

Uansett utforming og innhold, våger vi oss på å tippe at skjermfargen blir blå.

Kilde:

BetaNews

Stikkord: mp3, windows, xbox