Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fildelere må betale bøter

To britiske menn har blitt dømt for ulovlig fildeling på Internett og må nå ut med titusener av kroner i bøter og omkostninger.

Platebransjen i Storbritannia vant fredag en stor sak mot to fildelere som var anklaget for å ha delt musikk på Internett. De to mennene må nå betale flere titusener i bøter for sine synder.

Første rettssak

Dette var den første rettssaken av denne typen i Storbritannia, der man har saksøkt personer for brudd på Copyright and Patents Act i forbindelse med fildeling på nett. Organisasjonen British Phonographic Institute er selvsagt fornøyd med resultatet.

– Det er første gang vår påstand om at fildeling er ulovlig har blitt prøvd i retten. Disse personene mente de hadde retten på sin side, men det viste seg at de ikke hadde det, sa en talsmann for BPI.

Store summer

De to mennene ble idømt bøter på henholdsvis 5 000 pund og 1 500 pund, en sum som kan øke, da endelig erstatning ikke er bestemt enda. Det er også snakk om at de må ut med en større sum i saksomkostninger.

BPI har hittil saksøkt omtrent 140 personer for brudd på åndsverkslovgivningen, men frem til nå har alle sakene blitt ordnet via forlik utenfor rettsalen.

Kilde:
Reuters

Stikkord: fildeling, internett, lydogbilde, mp3