Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Storkoalisjon mot nettsøppel

Google, Sun og flere andre prominente bransjeaktører vil gå sammen om å henge ut distributører av spyware og adware.

badware
Håpet er at selskapene som tjener penger på å infisere PC-en din med irriterende pop ups og overvåkingsprogrammer skal slutte når de blir hengt ut med navn.

Mange infisert uten å vite om det

Bak alliansen, som heter the Stop Badware Coalition, står blant andre Google, Sun Microsystems og PC-produsenten Lenovo. Blant rådgiverne deres er flere kjente internett-pionerer.

De færreste er klar over at de har badware på PC-en sin. Du kan laste ned spyware eller adware uten å vite om det dersom du for eksempel laster ned et spill, en skjermsparer eller et gratisprogram.

Sjekk programmene før du laster ned

Tegn på at man er infisert kan være at man plutselig blir plaget med pop up-reklamer til enhver tid, gjerne for pornografi. Det kan ta lenger tid før man oppdager noe dersom programvaren blir brukt til å fjernstyre PC-en eller stjele viktig informasjon.

Fra og med i dag kan nettsurfere gå inn på stopbadware.org for å sjekke programmer man har tenkt å laste ned, eller for å advare andre om infiserte programmer.

– En trussel mot internett

Initiativet kommer to uker etter at Microsoft, Yahoo, AOL, Symantec, Computer Associates og McAfee annonserte at de var blitt enige om en felles standard for å bekjempe Spyware.

Det er beregnet at spyware og adware koster nettsurfere millioner av dollar hver år. Dersom utviklingen fortsetter som i dag, mener mange at det kan være en trussel mot internetts utbredelse i framtiden.

Kilde:
News.com

Stikkord: internett, virus