Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sex-orm forfører PC-brukere

Det er det eldste trikset i boka, men det virker like fullt: Du får en e-post som du tror inneholder nakne damer, og vips, så sitter du i fella.

kama sutra
Antivirusselskapet F-Secure advarer nå mot den siste virusormen. W32/Nyxem-E er en plagsom liten sak som blant annet kopierer seg selv i nettverket ditt og sender seg selv til alle lagrede e-postadresser.

Ungpiker og Kama Sutra

Ormen forsøker å deaktivere brannmur og antivirusprogrammer. I tillegg er den programmert til å slette enkeltfiler, blant annet Office-dokumenter, på den tredje dagen i måneden.

Måten ormen sprer seg på er klassisk. I en e-post, der emnestikkord gjerne er ungpikefantasier og teksten inneholder referanser til den klassiske elskovens bok, Kama Sutra.

Beundringsverdig lettlurte

Denne ormen er det mest rapporterte viruset de siste 24 timene. En innebygget teller viser at den allerede har klart å infisere over en halv million PC-er.

Som vanlig er det våre mest grunnleggende behov som blir utnyttet når kyniske virusmakere skal spre varene sine. At det fortsatt går an å være så naiv at man tror at vilt fremmede mennesker sender en brennheit gratis porno, er en helt annen sak.

Kilde:
News.com

Stikkord: internett, virus