Annonse


Robot-kjæledyr er bra for deg

I en nylig publisert undersøkelse fra University Of Missouri-Columbia påviser forskerne at nivået i stresshormonet cortisol gikk ned hver gang en voksen person klappet Sonys robothund Aibo – tilsvarende det som skjedde når den samme personen klappet en ekte hund.

Menneskets nest beste venn?

Og ved Purdu-universitetets veterinærfakultet fant forskerne ut at barn i alderen 7 til 15 år følte at Aibo kunne være en god venn, akkurat som et virkelig kjæledyr. Samme resultat kom man fram til ved å gi Aibo-er til pensjonister som bodde alene.

Riktig så bra som en ekte hund er robothunden likevel ikke. Forskerne påviste at Aibo ikke økte nivået på gunstige kjemikalier som oksytosin og endorfiner i kroppen.

Det gjør derimot omgang med virkelige kjæledyr. Men skal vi tippe at det bare er et tidsspørsmål før utviklingsavdelingen i Sony fikser det også?

Annonse


Kilder:
USNews.com
Star-Telegram.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse