Hopp til navigasjon Hopp til innhold

De beste BitTorrent-klientene

PC Magazine har anmeldt flere av de forskjellige BitTorrent-programmene der ute og her ser du hvem som er best.

BitTorrent
En av de mest spennende nedlastingsteknologiene på nettet i dag, BitTorrent, har hatt et tøft fjorår. Teknologien ble tross alt benyttet til mye piratkopiering og mange av sidene som la ut linker til såkalte Torrent-filer ble stoppet av politiet.

Allikevel er teknologien noe av det mest fornuftige i forhold til nedlastninger, og Hollywood og databransjen har vurdert å bruke den selv. Dette fordi man i stedet for å laste ned filer fra kun én person vil man kunne laste ned fra alle som har den aktuelle filen. Det vil si at hastigheten er dramatisk forbedret.

Anmelder klienter

Men det er to ting man trenger for å laste ned innhold via BitTorrent, en BitTorrent-klient og Torrent-filer. Førstnevnte er et program som navigerer rundt til de andre brukerne og laster ned aktuelle deler fra disse, mens sistnevnte forteller BitTorrent-klienten hvor den skal navigere.

Det finnes imidlertid en hel masse BitTorrent-klienter der ute og derfor har PC Magazine prøvd å finne ut hvem man bør satse på. Fire av de mest interessante klientene er grundig gjennomgått og anmeldt.

Tydeligvis finnes det en rekke gode klienter der ute for av de fire klientene PC Magazine har anmeldt er dårligste karakter fire (av fem). Den kjente og avanserte klienten Azureus får karakteren 4,5. µTorrent får det samme, mens den nye BitPump og den offisielle klienten med navnet BitTorrent får karakteren fire.

Les fullstendig anmeldelse av klienten hos PC Magazine.