Hopp til navigasjon Hopp til innhold

360-modchips trolig svindel

Det kanadiske selskapet I.C.E. hevder fortsatt at de skal masseprodusere piratbrikker til Xbox 360, selv om det er dokumentert at de bløffer.

I begynnelsen av September i fjor kunne Chris Satchell fra Microsoft Advanced Technology Group fortelle ITavisen at Xbox 360 sannsynligvis vil være umulig å hacke.

Holder ennå?

– Xbox 360 vil være en veldig, veldig vanskelig maskin å hacke. Sannsynligvis umulig. Jeg vet mange mennesker elsker å modde saker og ting, men de kommer til å bli veldig skuffet over maskinvaren. Vi har tenkt sikkerhet fra grunnen av når vi designet Xbox 360 med skreddersydd silisium, sa Satchell.

Så langt har ikke uttalelsen blitt gjort til skamme verken av gutteromshackere eller kommersielle selskaper der ute.

Reklamerer åpent

Selskapet I.C.E. reklamerer likevel åpent med at de om kort tid er klare til å sende sine piratbrikker ut på markedet.

I følge nettstedet deres vil piratbrikken, som skal gjøre at Xbox 360 kan kjøre piratkopierte spill, koste 70 dollar (om lag 472 kroner).

Lagt ut i nettbutikk

Brikken skulle egentlig vært lansert nå, men har blitt utsatt på grunn av «sikkerhetsproblemer». Like fullt er chipen nå lagt ut til salg i nettbutikken Infinitymods.com. Men kundene oppfordres merkelig nok til ikke å bestille ennå. Annonsen er bare ment som en forhåndspresentasjon, heter det…

Det er for øvrig sparsomt med kontaktinformasjon som adressse, foretaksnummer etc. på nettstedet. Det ser ut til at e-post er eneste mulighet til å få kontakt med selskapet.

Et Whois-søk avslører at nettstedet er registrert på selskapet Team ICE med adresse 2022 North York i Toronto, Canada. Selskapet hadde tildligere også et nettsted registrert i Storbritannia, men dette er nå fjernet.

Bare bløff?

Det velinformerte nettstedet Gamesindustry.biz skrev den 9. januar at I.C.E-brikken uten tvil er rent oppspinn. Dette fordi I.C.E la ut bilder av standard mikrokontroller-kort som «dokumentasjon» på at brikkene var ferdige. Slike kort har ikke noe å gjøre med chip-modding i det hele tatt. Firmalogoen til I.C.E var til alt overmål manipulert inn i bildene i etterkant – og altså på feil del… Bildene ble seinere fjernet uten ytterligere kommentar.

En omfattende undersøkelse foretatt av Blacklisted411 (pdf) (takk til signaturen viranth i kommentarfeltet til denne artikkelen) tyder på at det dreier seg om smarte svindlere som har gjort lignende stunts før.

Film-hack

Om I.C.E.s påstander skulle vise seg å ikke holde vann, så går det i hvert fall an å spille av piratkopiert film på Xbox 360, på tross av at Microsoft også sperrer for slikt.

Nylig ble det kjent at det er mulig å streame filmer fra PC til Xbox 360 i andre formater (DivX, xVid) enn de Microsoft tillater.

Og det har vært kjent en god stund at man ved å brenne en kopi av Microsofts demo-disk til 360 kan legge inn alternativt innhold og spille dette av på maskinen.

Stikkord: xbox