Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vista stopper XP-oppdatering

Microsoft skuffer alle XP-brukerne som ikke planlegger å kjøpe Windows Vista. Neste massive XP-oppdatering kommer ikke før i 2007.

Windows XP Service Pack 2
Microsoft har nettopp oppdatert nettsidene sine med når den neste massive oppdateringen av operativsystemet Windows XP skal dukke opp. Service Pack 3 skal komme i andre halvdel av 2007, langt senere enn folk på innsiden og utsiden av Microsoft regnet med.

En Microsoft-sjef fra Frankrike hevdet blant annet i september i fjor at Service Pack 3 ville bli sluppet i løpet av 2006.

Vil beholde fokus

Allikevel kan man vel ikke si dette er så veldig overraskende med tanke på at neste operativsystem, Windows Vista, skal dukke opp i slutten av dette året. Selskapet vil jo gjerne beholde fokuset på dette OS-et.

– Vi kommer til å slippe nok en Service Pack til XP i løpet av livssyklusen til produktet og vi har en tentativ lansering i andre halvdel av 2007. For øyeblikket er fokuset på Windows Vista. Mer info om Service Pack 3 kommer etter at Windows Vista har blitt sluppet, sier en talsmann for Microsoft.

Man skal vel heller ikke regne det som helt utenkelig at en annen grunn til at de ikke vil oppdatere XP på en stund er for å gi folk nok en grunn til å oppgradere til Windows Vista. Jo senere Service Pack 3 kommer jo mer utdatert vil XP tross alt være.

Kilde:
CNET News.com