Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil forby kopisperre

En britisk forbrukerorganisasjon mener det er behov for nye lover for å regulere forbrukernes rett til å bruke digitalt innhold.

ill: Per Ervland
National Consumer Council (NCC) mener den siste tidens DRM-skandaler har vist at underholdningsbransjen ikke er i stand til å regulere seg selv, og at det derfor er behov for å lovregulere adgangen til digitalt materiale.

Forhindrer lovlig bruk

NCC mener at kopibeskyttelse som Sony BMGs rootkit-DRM forhindrer lovlig bruk av digitalt innhold. For eksempel gjør enkelte kopibeskyttelser det umulig å lage samlinger av egen kjøpt musikk, eller å spille av en lovlig kjøpt DVD i utlandet.

Organisasjonen mener at dette undergraver forbrukernes rettigheter:
– I dagens situasjon utsettes brukerne for sikkerhetsrisiko, begrensninger på egen bruk av produktene, dårlig informasjon ved kjøp og urettferdige kontraktbetingelser, sier en talsperson til The Register

Politisk høring om DRM

NCC har nå sendt en appell til en tverrpolitisk gruppe kalt The All Party Internet Group. Denne gruppen har satt seg fore å granske dagens DRM-systemer, og vil blant annet se på rettighetene til både forbrukere og rettighetshavere.

Kilde:
The Register

Stikkord: lydogbilde