Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DVD-Jon vil knekke Blu-ray

Test: Bill Gates har tidligere gått hardt ut mot kopibeskyttelsen i Blu-ray. Jon Lech Johansen har ikke tenkt å la den leve lenge.

Foto: Martin Sivertsen
Jon Lech Johansen, også kjent som DVD-Jon, ble helt over en hel IT-verden da han ble frikjent for å ha brutt kopisperren på dagens DVD-plater. Nå tar han sikte på å gjøre det samme med Blu-ray.

Har registrert domene

Blu-rays omstridte kopisperre har fått navnet AACS. Nå venter DVD-Jon bare på at det skal komme utstyr på markedet som tar dette programmet i bruk, slik at han kan få fingrene i det. Lech Johansen har allerede registrert domenet deAACS.com til bruk når koden er knekt.

Da Lech Johansen knakk DVD-kopibeskyttelsen CSS for seks år siden, glemte han nemlig å registrere domenet deCSS.com. Den feilen har han ikke planer om å gjenta, skriver han i sin egen blogg.

– Ubrukelig mot piratkopiering

Microsoft-sjef Bill Gates har tidligere gått hardt ut mot Blu-ray og talt til fordel for HD DVD, fordi han mener AACS er forbrukerfiendtlig. Lech Johansen mener at ingen DRM har til hensikt å stoppe piratkopiering. I stedet handler det om hvem som skal kontrollere markedet for DVD-spillere.

Kilde:
So sue me
VG

Stikkord: lydogbilde, Tester