Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Støtteside for Firefox stengt

Den svenske internettgründeren Sam Nurmi lager sin egen Million Dollar Pixel Site – til inntekt for Firefox. Nå er den stengt etter bare 24 timer.

Firefox
I en pressemelding heter det at Sam Nurmi(28) har startet siden helpfirefox.com for å samle inn en million dollar til Firefox. Nurmi er grunnlegger av Loopia, Sveriges største webhotell.

Har støttet Firefox tidligere

Ideen er basert på studenten som finansierte studiene ved å selge en million piksler som reklameplass på TheMillionDollarHomePage.com. Britiske Alex Tew slipper å tenke på studielån etter ideen som ble (etter noens mening) overraskende suksessfull.

Det er ikke første gangen Nurmi går ut og erklærer sin støtte til Firefox. Tidligere har han gitt rabatt til Firefox-brukere for å stimulere folk til å bytte.

Stengt etter 24 timer

Nurmi begrunner sitt engasjement med motstand mot monopolene og støtte til åpen kildekode:
– Firefox er allerede den beste nettleseren på markedet, og deres utviklere gjør en kjempejobb. Men for at Firefox skal få flere brukere enn Internet Explorer, som har et milliardbudsjett i ryggen, trengs det penger, sier Nurmi ifølge pressemeldingen.

Innsamlingsaksjonen har tydeligvis blitt en suksess. Dersom man nå går inn på nettsiden, får man beskjed om at siden er midlertidig stengt. Det første døgnet skal imidlertid ha vært en suksess, og man hevder å ha solgt 13 800 piksler.

Veddemål

Dersom han ikke har fått samlet inn en million dollar til Firefox innen utgangen av 2006, har Nurmi sverget å gå over til den tekstbaserte nettleseren Lynx.

Stikkord: internett, programvare