Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ta opp video på iPod

iSee er en av de nye spennende dingsene her borte på MacWorld. Den gjør det mulig å bruke iPod’en til å ta opp og se på TV.

macworld06
MacWorld 2006/San Francisco (ITavisen.no): Ikke overraskende er messegulvet her på MacWorld stappfullt av alt mulig ekstrautstyr til iPod og etter hvert er det klart at man tar et steg videre fra det vanlige musikktilbehøret.

Selskapet Advanced Technology Office viste nemlig frem sin kommende videoopptaker til iPod-serien. Den heter iSee og skal gjøre det mulig å ta opp video fra en rekke kilder. I tillegg kan man vise frem video, både via TV eller den innebygde skjermen.

Gamle iPod’er

For iSee er utstyrt med en 3,6 tommers fargeskjerm der man kan se både filmer og bilder. Produktet skal komme på markedet i løpet av mars og vil fungere best med de eldste iPod’ene.

macworld06

Den fungerer nemlig rett ut av boksen bare med de eldste iPod-spillerne, med clickwheel. Skal man bruke noen av de nyeste spillerne, som iPod mini, nano og video, må man kjøpe en ekstra adapter. Prisen på iSee ligger på 249 dollar (1 648 kroner), mens adapteret for de nyeste iPod?ene vil selges for 20 dollar (132 kroner).

Endelig noe annet enn deksel

Man kobler iPod’en til iSee og navigerer via et par snarveisknapper på forsiden. Den har fire timers batterilevetid når man bruker den til å spille video. Via de medfølgende kablene kan man koble til de fleste videokilder og ved å trykke på opptaksknappen bruker man iPod?en som lagringsmedium.

macworld06

iSee er en artig liten dings og det er genialt å bruke denne til å ta opp video. På en messe der man finner iPod-deksler på annenhver stand er det i hvert fall deilig å se et produkt som er en smule nyskapende.

Les mer om iSee på www.isee-ato.com.