Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Ikke sikkerhetsfeil

Microsoft hevder at den siste feilen som er funnet i Windows Meta File ikke utgjør noen sikkerhetsrisiko.

I følge Lennart Wistrand på Microsofts Security Response Center er det bare snakk om ytelsesbegrensing, ikke om fare for angrep eller inntrenging på maskiner.

– Kna ikke utnyttes

– Disse sammenbruddene lar seg ikke utnytte. De er i stedet feil i ytelsen til Windows som kan forårsake at enkelte WMF-applikasjoner går ned uten varsel. Dette medfører ikke at en angriper kan kjøre kode eller få operativsystemet til å havarere, sier Wistrand.

Forrige uke slapp Microsoft en nødfiks for en feil i Windows’ grafikkbehandling som gjør at Windows Meta File-filer kan manipuleres til å oppføre seg på uforutsette måter. Denne feilen hadde klare sikkerhetsimplikasjoner.

Kilder:
BetaNews.com
Digi.no

Stikkord: virus