Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Deaktiverer MP3 i mobilen

Flere mobiltelefoner mister MP3-funksjonaliteten sin når Verizon nå åpner sin musikknedlastingstjeneste i USA.

Samsung SCH a950
Verizon åpner i januar sin nye VCast nedlastingstjeneste for musikk, der de regner med å ha omtrent én million låter tilgjengelig for nedlasting innen året er omme.

Låter kan lastes ned direkte til telefonen for $1.99 stykket. Alternativt kan man betale $.99 for å laste ned en sang til PCen, og overføre derfra til mobiltelefonen.

Dette beskrives som den mest aggressive mobile musikksatsingen noensinne fra et amerikansk teleselskap.

Skrur av MP3

Men alt har sin pris. Programvaren for Verizons musikktjenste, som forhåndsinstalleres på nye mobiltelefoner far bl.a. LG og Samsung, fjerner nemlig telefonenes mulighet for å spille av vanlige MP3-filer. I stedet støttes kun musikk i DRM-beskyttet Windows Media Audio-format.

Hvis VCast-brukere ønsker å overføre MP3-filer fra PC til mobiltelefon, vil de første måtte konvertere filene til WMA ved hjelp av Windows Media Player 10. Et program som foreløpig ikke er tilgjengelig på verken Mac OS X eller Linux.

Money talks

Microsoft sier avgjørelsen om å deaktivere MP3-avspilling var opp til Verizon.

– Vi ser ikke ikke på dette som en innskrenkning av funksjonaliteten. Vi ville ha én enkel og konsistent spiller på telefonen. Hvis vi hadde latt MP3-støtten blitt værende, ville vi ha hatt to spillere med forskjellige brukeropplevelse, sier Verizons multimediasjef Jesse Money.

Kilde:
CNet News
VCast Music

Stikkord: lydogbilde, Mobil, mp3