Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spillfolket avgjør krigen

Kampen mellom Blu-ray og HD DVD blir en kamp mellom PS3 og Xbox 360.

Per Ervland
Det har lenge vært kjent at Sonys PlayStation 3 vil komme med integrert Blu-ray-spiller. På CES-messen i Las Vegas gjorde også Microsoft det klart at deres Xbox 360 vil komme med HD DVD-spiller.

Gamernes vaner vil avgjøre

Dette innebærer at gamere og deres atferd kan komme til å avgjøre hele formatkrigen. Dersom Toshibas rimelige HD DVD blir en hit i Xbox 360-konsollen, kan dette overtale filmstudioer som hittil har bundet seg eksklusivt til Blu-ray til å gi ut filmer for begge formater.

Grunnen til dette er at neste generasjons DVD-spillere vil, takket være de rimelige spillkonsollene, være utbredt blant gamere langt tidligere enn i de brede lag av befolkningen. Innholdsprodusentene vil dermed følge nøye med på deres bruk av spillerne før de avgjør sin egen taktikk.

HD DVD er outsideren

Det har lenge vært ventet at Blu-ray, som har støtte fra Sony, Panasonic, Dell og de fleste av de store filmstudioene, skulle gå av med seieren i formatkrigen. HD DVD har støtte fra Toshiba, Microsoft, Intel og tre filmstudioer.

Mens PlayStation 3 altså vil komme med Blu-ray-spiller integrert, vil Xbox 360-brukere måtte kjøpe denne som ekstrautstyr. Sonys USA-ansvarlige har imidlertid ingen tro på Microsofts konsept, og viser til at flertallet av forbrukerne sjelden bruker penger på ekstrautstyr til gaming-konsoller.

Usikkert om HD DVD vil støtte spill

Begge konsollenes spillere vil kunne vise film. Mens Playstation 3 sin Blu-ray-spiller også vil støtte høyoppløselige spill, er det ennå usikkert som Xbox 360 sin HD DVD-spiller vil gjøre dette.

Kilder:
New York Times (krever registrering)
News.com

Stikkord: lydogbilde, playstation, xbox