ces06

Annonse


Slik blir Windows Vista

ces06CES 2006/Las Vegas (ITavisen.no): En av de største standene på CES-messen i Las Vegas var det Microsoft som sto for og ikke overraskende var det Windows Vista de fremhevet.

Publikum samlet seg i tusentalls rundt Vista-skjermene til Redmond-selskapet. Det samme gjorde vi for å få vite hvordan det nye operativsystemet blir.

Mye grafikk

I det store og hele minner Windows Vista om Windows XP. Start-linjen er overraskende lik og det samme er skrivebordet. Allikevel dukker det opp noen små artige elementer etter hvert som man går dypere ned i operativsystemet.

ces06

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse


Blant annet er all grafikk mye mer detaljert og man blir ofte minnet på Mac OS X, med sine gjennomsiktige vinduer og gjennomdesignede elementer. Blant annet ikonene, Flip3D og Sidebar virker bra.

Det var også spennende å få sett Windows Media Player 11 og Internet Explorer 7. Begge disse to programmene er kraftige forbedringer av dagens versjoner.

Klikk på linkene under bildene for å se flere detaljer fra operativsystemet, med forklaringer på de mest interessante elementene.

Gikk tregt

Mest skuffende med hele Vista-demonstrasjonen var hastigheten på operativsystemet. For selv med en relativt kraftig PC, med én gigabyte minne var det til tider en god del sekunder å vente. Spesielt det å bytte fra Windows Vista til Windows Media Center tok lang tid.

ces06

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Microsoft-representanten skyldte blant annet på at maskinen hadde gått i ett, med heftig demonstrasjoner i åtte timer. Dette stemmer sikkert, samtidig som dette tross alt er en betaversjon, så forhåpentligvis vil dette bli bedre senere.

Operativsystemet så i hvert fall godt ut, selv om det ikke akkurat virket som om det ville by på de helt store revolusjonene. Uansett må vi nok vente til sent på året før vi får se hvordan det endelige resultat blir.

Annonse