Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Google lanserer videobutikk

I en forrykende tale på CES-messen i Las Vegas lanserte Google-gründer Larry Page selksapets planer om en online videobutikk.

Google Maps
Nettbutikken, som rett og slett skal hete Google Video Store, vil tilby både leie og kjøp av aktuelle TV-serier og gamle klassikere.

Tilbyr C.S.I. og basketball

Mens man kan leie episoder av serier som C.S.I. (Crime Scene Investigation) for 1.99 dollar (14 kr) dagen etter at de har vært på lufta, kan man kjøpe klassikere til odel og eie. Blant de gamle TV-favorittene det vil være mulig å kjøpe hos Google er I Love Lucy, The Brady Bunch og Star Trek.

Google har inngått en avtale om distrubusjon av innhold med TV-selskapet CBS. I tillegg vil brukerne kunne kjøpe seg tilgang til alle kamper i toppserien basketball, NBA.

Egen Google-DRM

Google har utviklet sin egen DRM-teknologi til bruk i den nye nettbutikken. Page fortalte i Las Vegas at selskapet hadde sett på andres løsninger, men at det virket mest fornuftig å utvikle sin egen. For forbrukere som allerede sitter på innhold fra både Apple og Microsoft, kan dette bety en jungel av ikke-kompatibelt innhold.

Annet nytt fra Google er Google Pack, en tjeneste som hjelper alle Windows XP-brukere med klargjøring av PC-en. Dette blir sett på som en direkte utfordring til Microsoft, i og med at Google sier de er bedre enn Microsoft til å forvalte Microsofts egne programmer.

Noe for den burger-frelste

Google er også i samarbeid med Volkswagen om en utgave av Google Earth til bruk i bilen. Denne vil ha innebygget burger-finner, som guider sjåføren til nærmeste gatekjøkken dersom man trykker på en knapp.

Kilder:
News.com
Reuters
The Register

Stikkord: internett