Hopp til navigasjon Hopp til innhold
ces06

Se live-TV overalt

Sony lanserer en svært en spennende ny TV-tjeneste på CES 2006. LocationFree gjør at du kan overføre direkte TV til den andre siden av kloden.

ces06
CES 2006/Las Vegas (ITavisen.no): Under Sonys pressekonferanse på CES-messen i Las Vegas i går skuffet selskapet ved å ikke fortelle oss noe som helst om den kommende spillkonsollen, PlayStation 3.

Likevel hadde selskapet i hvert fall en veldig spennende og relativt revolusjonerende nyhet. LocationFree er et nytt produkt/tjeneste som gjør at man kan overføre direkte TV-signaler fra stua hjemme til hvor enn man er på kloden.

Slipper å betale

De siste årene har TV-kanaler over hele verden begynt å sende noe av innholdet sitt over Internett. Men man er prisgitt deres innhold, samtidig som man som regel må man betale for det man ser. Med Sonys tjeneste vil man kunne se det man vil, når man vil og uten å betale for det.

Det eneste man trenger er en basestasjon (LocationFree Player Pak) til under 400 dollar. Basestasjonen trenger kun 300 kbit/s overføringshastighet både opp og ned. Denne kan man sette i stua hjemme og koble til tre videokilder (kabelboks, DVD-spiller, og lignende).

ces06

Deretter kan man via PlayStation Portable, PC eller LocationFree TV se innhold fra disse videokildene hvor enn man er i verden, så lenge man er koblet til nettet. Bytter man kanal vil TV-bildene være klare i løpet av et par sekunder.

På messen fikk vi også demonstrert dette på den kommende P990-mobilen til Sony Ericsson. Dette skal imidlertid bare være en betaversjon av programmet og er ikke klart enda. Men Sony jobber i hvert fall med at vi også skal kunne få dette på mobilen i fremtiden. Kanskje det betyr at man slipper å bry seg om mobil-TV-standardene DMB og DVB-H fremover.

ces06

Bare i USA og Japan

Basestasjonen og avspilleren er allerede tilgjengelig i både USA og Japan. Når det gjelder Europa fikk vi beskjed om at dette ikke er aktuelt enda, siden den er laget til NTSC-systemet. Ingeniørene til Sony jobber imidlertid med saken og Sony-representanten vi snakket med lovte at det ville komme relativt raskt.

Vi håper ingeniørene jobber raskt, for dette er en tjeneste vi virkelig har lyst på i Europa også. Utrolig kjekt å kunne følge viktige programmer når man er ute og reiser.