Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nethrone

Datakongenes egen trone

Lei av den kjedelige kontorpulten og den vonde stolen? Hva med en Nethrone, der man mer eller mindre ligger og styrer PC-en.

Nethrone 2
CES 2006/Las Vegas (ITavisen.no): Artige og ikke minst nyttige produkter vises frem på hvert eneste hjørne av CES-messen her i Las Vegas. Nå vet vi ikke helt hvilken kategori vi skal putte Nethrone i, men at vi har lyst på den er det ingen tvil om.

Nethrone er nemlig en kombinert datapult og kontorstol, som minner mer om en robot fra Star Wars-universet enn noe man skal ha på datarommet. Men i tillegg til å se godt ut virker den å gjøre databruk langt mer behagelig enn tidligere.

Pene damer hjelper

Standen til EMA Innovation, som står bak denne litt merkelig anretningen, har kontinuerlig vært omringet av entusiastiske tilskuere. Om dette har med booth-baben (les: pen dame som viser frem produkt) eller faktisk interesse å gjøre vet vi ikke.

Nethrone

Men som dere ser av bildene er dette et produkt der man kan sitte eller ligge mens man spiller eller surfer, noe jeg regner med mange kunne tenkt seg. Vi fikk dessverre ikke mulighet til å teste den selv, men kan rapportere at damen på bildet så ut til å kose seg veldig. Med polstrede seter, bevegelige deler på alle områder bør vel også musesyke og andre belastningsskader snart være en saga blott.

Man kan putte en LCD-skjerm på opptil 10 kilo rett inn i rammen. I tillegg støtter den for øyeblikket Mac Mini, VGA-bokser og PlayStation 2. I løpet av kort tid skal man også få støtte for Xbox 360.

Noe for dama?

Designet er allikevel kanskje noe av det kuleste med Nethrone. Faktisk ser disse så bra ut i levende live at vi ikke hadde hatt noe problem med å putte en slik midt i stua. Hva dama hadde sagt til dette vet vi derimot ikke, men at mottagelsen ville vært i hvert fall litt mer lunken er nok ikke utenkelig.

Nethrone

Prisen kan vel også være en barriere for keene datanerder. For å slå kloa i en Nethrone må man nemlig ut med 2 495 dollar, noe som tilsvarer omtrent 17 500 kroner, og det er uten norske skatter og avgifter.

For øyeblikket er den også bare tilgjengelig i USA, men EMA Inovation kommer til å lansere den over hele verden i mars i år. Da kan også vi hjemme i Norge få ta del i moroa.