Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ukjent russer tetter Windows-hull

Russeren Ilfak Guilfanov er nok ukjent for de fleste, men han har vært raskere enn Microsoft med å få ut en fiks for et alvorlig sikkerhetshull i Windows.

faxviewer orm
Ukjente Ilfanov har opplevd så stor trafikk på hjemmesidene sine de siste dagene at han har måttet redusere innholdet til et minimum. Årsaken er alle nedlastingene av hans fiks for det siste sikkerhetshullet i Windows Meta File.

Tillit fra sikerhetsselskapene

Vanligvis er de store sikkerhetsselskapene svært skeptiske til patcher som ikke kommer fra den originale programutgiveren. Årsaken til at Ilfanov har vunnet tilliten til bransjestørrelser som SANS Institute og F-secure, er en kombinasjon av at Microsoft har somlet med sin fiks, og at feilen ses på som såpass alvorlig.

Til daglig er Guilfanov seniorutvikler i DataRescue i Liege i Belgia. Han sier at han aldri har laget en patch til et Microsoft-program før, men at problemet denne gangen var så alvorlig at det skremte ham. Han laget derfor en fiks som var beregnet på ham selv og vennene hans.

Microsoft-fiks lekket på nett

Samtidig har en tidlig versjon av Microsofts egen fiks lekket ut på nettet. Microsoft oppfordrer brukerne til å ignorere denne og vente på den offisielle sikkerhetsoppdateringen som kommer 10. januar. I mellomtiden oppfordres man til å avregistrere Windows Picture and Fax Viewer (Shimgvw.dll) dersom man vil være helt sikker på å unngå problemer.

Kilde:
News.com
Eweek

Stikkord: virus, windows