Norton

Annonse


Stor test av Antivirus

NortonAV-test har bombardert de fleste kjente virusprogrammene med 206 forskjellige varianter av ondsinnet kode, blant annet den type kode som utnytter det siste sikkerhetshullet i Windows.

Dårlig av Trend Micro

Av de tre store stoppet Symantec og McAfees programmer alle infiserte filer, mens Trend Micro slapp gjennom 63 stykker. Ifølge Trend Micro gjør ikke dette nødvendigvis deres produkt så mye dårligere, da de hevder å fange opp alle virus som ”flyter fritt” på nettet.

Flere av de mindre leverandørene av antivirus klarte seg også bra i testen. Sophos, Kaspersky, Computer Associates International, F-Secure, BitDefender og betaversjonen av Windows OneCare stoppet også alle infiserte filer.

Strykkarakter for AVG

AV-test har også testet gratis antivirus, blant annet AVG og Clam AntiVirus. Mens Clam stoppet alle filer unntatt én, slapp AVG gjennom hele 59. En av årsakene til dette er antagelig at Clam i hovedsak brukes som en gateway-skanner, mens AVG er en desktop-applikasjon. Utfordringen for AVG-teamet er å få på plass virusbeskyttelsen samtidig som man ikke får for mange falske alarmer. Det skal visstnok jobbes på spreng med dette akkurat nå.

Annonse


Både Trend Micro og AVG klarte seg dårligst mot kode som utnytter det nye sikkerhetshullet i WMF. Ifølge Trend Micros talsperson skal det være langt vanskeligere å beskytte seg mot denne typen kode enn vanlige internett-trusler.

Kilde:
News.com
PC Magazine
AV test

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse