Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SOL inn i netthitliste

Nettportalen SOL går nå inn i netthitlisten Spor, som ble startet av MSN, Dagbladet og TV2.

– Vi tror norske forbrukere har behov for et alternativ til VG-lista. Spor er en åpen, demokratisk musikkliste på brukernes premisser, som gjenspeiler måten digital musikk selges via internett. SOL ønsker derfor å være med på å danne grunnlaget for Spor med vår nye musikkdownload-tjeneste, sier Tine Skarland i SOL.

– Falsum!

Listen har ikke overraskende blitt kjølig mottatt av IFPI, som driver VG-lista for musikk solgt over disk i CD-format. Avtroppet IFPI-leder Sæmund Fiskvik bruker uttrykk som «idioti», «barnslig» og «søtt» om prosjektet fra nettaktørene, som han i Dagens Næringsliv beskriver som et falsum

I en kronikk i dagens Aftenposten får han svar på tiltale.

VG velkommen

Elin Reitan, Produktsjef TV 2 Nettavisen og Helge Birkelund, Portalsjef MSN Norge skriver at de siste dagenes bråk rundt VG-lista aktualiserer en liste som Spor, og at VG er hjertelig velkommen med på laget.

Listen registrerer bare musikk som blir solgt i Microsofts DRM-beskyttede wma-format. Dermed vil ikke musikk solgt gjennom markedslederen iTunes bli registrert. WMA-salget er foreløpig utbetydelig i forhold til iTunes AAC-format, både i Norge og internasjonalt.

Kilde:
Pressemelding fra SOL
Aftenposten.no
Dagens Næringsliv
Spor.at

Stikkord: fildeling, lydogbilde, mp3