Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Yahoo med oppussings-reality

Det er ingen tilfeldighet at Yahoos nye sjef har bakgrunn fra Hollywood. Internettgiganten har som mål å skape fremtidens TV.

yahoo tv
I løpet av noen måneder kommer «oppussingsprogrammet» Wow House til å bli sendt på Yahoo. Programmet følger famillier som pynter opp i hjemmene sine ved hjelp av forbrukerelektronikk til en verdi av ti tusen dollar (ca. 67 000 kr).

Tror nett-TV er fremtiden

Analytikerne sier nå at dette programmet bare er et skritt på veien mot Yahoos ønske om å være med på å skape morgendagens TV.

Mange analytikere er overbevist om at online video er i ferd med å ta av. Snart skal millioner av seere benke seg ofran PC-skjermen og streame video fra for eksempel Yahoo. Det gjør denne kanalen attraktiv for reklameplassering.

Venter strategiavsløring fredag

Analytikerne tror vi beveger oss bort fra en fjernsynsform der titte-tidspunktet blir dirigert av TV-kanalen. I takt med at høyhastighets bredbånd stadig når flere husholdninger, blir videoinnhold på nettet mer attraktivt å bruke.

Det er ventet at Yahoo vil avsløre noe av sin strategi for fremtidens nett-TV under CES-messen i Las Vegas fredag. For en gangs skyld har en av konkurrentene en sjanse til å hevde seg i et felt der Google har ligget bakpå. Søkegiganten begynte å tilby streaming for et halvt år siden, mens konkurrentene har gjort dette i lang tid.

Reality om hjemmekinoanlegg

Wow House er en lavbudsjettsproduksjon der flere familier får lov til å plukke forbrukerelektronikk som hjemmekino, flat-TV-er og musikkanlegg. Seerne skal så avgjøre hvilken familie som får beholde godsakene.

Ifølge ekspertene er det ingen grunn til å vente seg store dramaproduksjoner fra Yahoos hånd i overskuelig framtid. Men der de dyre spesialeffektene uteblir, er det samtidig en sjanse for gode manusforfattere til å få vist seg fram.

Hyrer inn Hollywood-veteraner

Sikkert er det at Yahoo satser målrettet på videoinnhold til sine portaler. I tillegg til toppsjefen Jerry Semel har selskapet hyret inn flere personer med bakgrunn fra film og TV. Man har også gjort de første eksperimentene med å streame vanlige TV-serier som Fat Actress og Two and a half Men, til stor interesse fra publikum.

Kilde:
San Francisco Chronicle

Stikkord: internett, lydogbilde