Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Motorola lanserer iRadio

Motorola lanserer nå iRadio, et nytt konsept med nedlastbar satelittradio for mobiltelefoner. Samtidig dropper de iTunes-støtte på den nye Rokr-modellen.

Motorola ROKR E2
Motorolas Rokr-telefon skulle bli den ultimate iPod-telefonen, med støtte for iTunes og det hele. Likevel ble den aldri noen publikumshit, muligens fordi Apple hadde stilt som betingelse at telefonen skulle ha svært begrenset lagringsplass for ikke å konkurrere med deres egen iPod.

Reklamefri musikkradio

Om dette er grunnen til at Motorola dropper iTunes på sin neste versjon av Rokr-telefonen, vites ikke. I stedet velger Motorola å satse på et nytt konsept, iRadio.

iRadio fungerer ved at brukeren kan laste ned reklamefri satelittradio på mobilen mot en mindre sum i månedlig abonnementsavgift. Radiokanalene er delt inn etter tema og musikksmak, med kanaler som Heavy Metal, Rockin’ Cowboys og Angry Women.

Lagrer 70 timer musikk

Ifølge Motorola vil deres første iRadio-telefon, Rokr E2, ha lagringsplass for opptil 70 timer med musikk. iRadio-abonnementet vil koste brukerne ca. en femtilapp i måneden, avhengig av hvilken mobiloperatør de bruker.

Kilde:
Reuters

Stikkord: Mobil, mp3