Windows Vista Beta 1

Annonse


Slik blir det nye Microsoft-året

Windows Vista Beta 1Den største nyheten som kommer i det nye året er utvilsomt det nye operativsystemet Windows Vista, som skal avløse dagens Windows XP.

SP3 for XP

Det er en stor begivenhet når Microsoft skifter ut sitt operativsystem. Windows XP ble lansert i 2001, så vi snakker altså om programvare med fem år på baken. Riktignok har systemet vært gjennom store oppdateringer. Viktigst av dem er Service Pack 1 og 2, som for en stor del handlet om sikkerhet.

I 2006 kommer en ny sikkerhetsoppdatering, Service Pack 3. Det blir den siste oppdateringen for Windows XP, før Vista tar over mot slutten av året.

Ny kontorpakke

I 2006 kommer også en ny utgave av kontorpakken Office, som nesten er enerådende når det gjelder tekstbehandling, regneark, presentasjon, planlegging og e-post. En betaversjon er allerede ute, men endelig lanseringsdato er ikke satt.

Annonse


Men navnet er derimot klart. Denne gangen blir det ikke snakk om noe årstall, som med dagens Office 2003 (som utvilsomt klinger litt gammeldags i 2005….). Nå skal pakken hete Office 12.

Explorer 7

Gode, gamle Internet Explorer er fortsatt den mest brukte nettleseren i verden, selv om konkurrenter som Opera, Firefox og Safari så absolutt er til stede. Dagens versjon 6 ble lansert høsten 2001, og har bare i mindre grad blitt oppdatert.

Det er derfor på høy tid at den får avløsning. Versjon 7 vil først og fremst være en integrert del av Vista (dersom ikke Microsoft taper et par rettssaker til…). Men den vil også være mulig å laste ned for Windows XP. Den første betaversjonen kom i juli i år, og en ny beta er ventet like over nyttår. Den ferdige versjonen kommer trolig først når Vista blir lansert.

Messenger 8

Også det populære nettpratprogrammet Messenger står foren en større oppussing. En betautgave av versjon 8 er allerede ute hos utviklerne (og i en lure-versjon med virus for oss andre…). Den ferdige versjonen kommer trolig like over nyttår. Den nye versjonen er en del av Microsoft nye Windows Live-konsept, som tar direktekommunikasjon via PC og nett et langt steg videre. Stikkordet er større grad av integrasjon med video, lyd og bilder.

På proffsiden kommer SP2-oppdatering av Windows Server 2003, men ingen serverversjon av Vista. Den kommer først i første kvartal 2007, under navnet Longhorn, som lenge var kodenavnet for Vista. Derimot kommer en Vista-forberedt versjon av gruppevaresystemet Exchange.

Les hele listen

Microsoft har også en mengde nisjeprodukter på lur i det nye året. Leksikonet Encarta kommer i ny utgave. Det samme gjør økonomiprogrammet Money og kartprogrammet Autoroute.

Hele listen – som vel å merke ikke er autorisert av Microsoft – finner du på Bink.nu