Songbird Media Player

Annonse


Lager Firefox for musikk

Songbird Media PlayerFor det nye selskapet til musikkveteranen Rob Lord, Pioneers of the Inevitable, jobber med en nytt program for digital musikk. Programmet, som går under navnet Songbird, er basert på mye av den samme åpne kildekodeteknologien som nettleseren Firefox.

Kommer tidlig i 2006

Første testversjon av Songbird skal dukke opp tidlig neste år og skal fokusere på den økende mengden musikknettsteder og ?tjenester, i stedet for sanger som kun er på harddisken. Lord hevder det er der Apple har feilet.

– iTunes er som Internet Explorer, dersom Internet Explorer bare kunne surfe på Microsoft.com. Vi elsker Apple, og setter pris på standarden de har satt i forhold til brukeropplevelse. Det er imidlertid uunngåelig at markedsstrukturen endres etter hvert som den modnes, sier Lord.

Songbird Media Player

Annonse


Mozilla følger med

Ekspertene er imidlertid ikke helt enig i at man trenger nok et alternativ i en verden der man allerede har musikkprogrammer fra Apple, Microsoft, RealNetworks, Sony, Yahoo og flere andre.

Men flere i Open Source-miljøet støtter det nye initiativet og håper den nye spilleren vil ha like stor suksess som det Firefox har hatt det siste året. Programmere hos Mozilla hevder også at de følger med prosjektet.

– Vi er kjempefornøyd med at det er et helt økosystem med selskaper som lager teknologi basert på Mozilla. Det er et sunnhetstegn for Mozilla og åpen kildekode i helhet, sier Scott McGregor, teknisk ansvarlig for e-postklienten Thunderbird

Kilde:
Songbird Media Player
CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse