Fisk

Annonse


Hackerkrig mellom Chile og Peru

FiskTidligere har vi hatt fotballkrigen mellom Honduras og El Salvador, der bråk under en VM-kvalifiseringskamp i 1969 til slutt utartet til full militær konflikt.

Første hackerkrig?

Nå kan Sør-Amerika ha fått sin første hackerkrig. Bakgrunnen er denne: Chile og Peru er for tiden involvert i en heftig diskusjon om fiskerettigheter i Stillehavet. Kanskje mer alvorlig er krangelen om hvem som egentlig er opphavet til nasjonaldrikken Pisco.

Peru mener at det er de som er opphavet til nasjonadrikken. Likevel er den varemerket og produsert i Chile. Den blir også markedsført i langt større utstrekning der.

Tar over offisielle nettsider

I den pågående konflikten er ingen offisiell nettside trygg. Hackerkrigen begynte med at en peruviansk hacker, Cyber Alexis, tok over nettsidene til Chiles nasjonale beredskapskontor. Der kunne man lese: Vi gjør som vi vil med vår politikk og vårt hav. Ingen kan slå vår ceviche og vår pisco, eller produsere samme kvalitet.

Annonse


Det tok ikke lang tid før en chilensk hacker svarte ved å ta seg inn på sidene til Perus rettsvesen. Blant budskapene han etterlot seg var disse: Vi vil slåss for det som er vårt! Havet og Pisco tilhører Chile!.

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse