Dårlig jul for spillbransjen

Xbox 360

Xbox 360Spillsalget er på dramatisk nedtur i årets siste kvartal. I USA varsles om en oppsiktsvekkende total nedgang på 18 prosent i november i år, sammenlignet med samme måned 2004. Samtidig varsler Electronic Arts og Activision, to av verdens største spillselskaper, om langt dårligere kvartalsresultater enn forventet.

Electronic Arts sier mye av grunnen ligger i lavere spredning av Xbox 360 og PlayStation Portable enn forventet. Særlig har det ikke blitt solgt så mange eksemplarer av Microsofts nye spillkonsoll Xbox 360 i Europa og USA som spillselskapene hadde håpet på. Uten nok 360-konsoller uten i de tusen hjem, er det heller ikke lett å selge 360-spill.

OK i Norge

Situasjonen i Norge later derimot ikke ut til å være like dyster for spillbransjen som i de store globale markedene.

Annonse

– Totalt sett virker det som om vi ligger på nivå med fjoråret. Endringene i det noske markedet går på helt andre ting, som at færre titler selger mye, små titler selger mindre og de virkelig store titlene drar de store volumene, sier daglig leder i EA Norge, Per Christian Andersen, til Aftenposten.

Kilder:
GamesIndustry.biz
Aftenposten

Annonse
Annonse