Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dårlig jul for spillbransjen

EA og Activision melder begge om sine dårligste kvartalsresultater på mange år, og legger skylden på Xbox 360 og Sonys PSP.

Xbox 360
Spillsalget er på dramatisk nedtur i årets siste kvartal. I USA varsles om en oppsiktsvekkende total nedgang på 18 prosent i november i år, sammenlignet med samme måned 2004. Samtidig varsler Electronic Arts og Activision, to av verdens største spillselskaper, om langt dårligere kvartalsresultater enn forventet.

Electronic Arts sier mye av grunnen ligger i lavere spredning av Xbox 360 og PlayStation Portable enn forventet. Særlig har det ikke blitt solgt så mange eksemplarer av Microsofts nye spillkonsoll Xbox 360 i Europa og USA som spillselskapene hadde håpet på. Uten nok 360-konsoller uten i de tusen hjem, er det heller ikke lett å selge 360-spill.

OK i Norge

Situasjonen i Norge later derimot ikke ut til å være like dyster for spillbransjen som i de store globale markedene.

– Totalt sett virker det som om vi ligger på nivå med fjoråret. Endringene i det noske markedet går på helt andre ting, som at færre titler selger mye, små titler selger mindre og de virkelig store titlene drar de store volumene, sier daglig leder i EA Norge, Per Christian Andersen, til Aftenposten.

Kilder:
GamesIndustry.biz
Aftenposten

Stikkord: xbox