Spor 20 logo

Annonse


MSN med Topp 20-liste

Spor 20 logoDet har stormet rundt VG-lista det siste året. Først ute var Christer Falck som viste hvor pinlig enkelt det var å kjøpe seg plass på lista. Senere har VG-lista fått sterk kritikk fra MSN Norge for å ikke være troverdige i forhold til hvordan salgstall fra nettet blir håndtert.

Kan bli TV-program

Spor 20, som vil være den nye hitlistas navn, vil foreløpig presenteres for publikum på nettet hver tirsdag. I tillegg ser de involverte partene på muligheten for å lage et TV-program. Lista er basert på musikksalg på nett, mens VG-lista bruker en kombinasjon av platesalg og nedlastingstall.

Spor 20 vil i utgangspunktet ha lister i tre kategorier: Spor 20 skal være bestselgerne, Spor Norge skal være for den beste norske musikken, mens Spor Indie skal være for de beste nykommerne og de beste indielåtene.

Vil utfordre NRK

Målet med den nye hitlisten synes å være å utfordre NRKs markedsposisjon med VG-lista topp 20. MSN får samtidig profilert sin digitale musikkbutikk, som er i ferd med å få et fotfeste i det norske markedet.

Denne uken er det Sivert Høyem og Ane Bruns Lift Me som topper Spor 20, med Madonnas Hung Up på en andre plass. De to samme låtene topper også VG-lista. Lenger ned er listene relativt forskjellige.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse