Microsoft oppdaterer Vista

Mandag lanserte Microsoft en ny forhåndsversjon (Community Technology Preview Build 5270) av det kommende operativsystemet Windows Vista. Omtrent en halv million utvalgte brukere får tilgang til den nye versjonen.

Mye sikkerhet

Blant de nye funksjonene i den nye CTP-versjonen av Windows Vista er en rekke forbedringer innenfor sikkerhet. Deriblant en oppgradert versjon av Windows AntiSpyware, kalt Windows Defender. Men de har også lagt til BitLocker Drive Encryption for beskyttelse av data som kommer på avveie.

I tillegg til disse to programmene og andre sikkerhetsrelaterte forbedringer, er også ytelsen forbedret i den nye versjonen. Det samme er brukergrensesnittet, som ifølge selskapet har fått transparente vinduer, mykere overganger og en ny startmeny.

Annonse

Man får også se en oppdatert versjon av Windows Media Player og en sniktitt på oppfølgeren til Windows XP Media Center Edition.

Bedre enn tidligere

Microsoft hevder at Vista først vil være funksjonsmessig komplett i neste CTP-versjon. Denne skal komme i begynnelsen av 2006. Selskapet hevder disse forhåndsversjonene gir enda bedre tilbakemeldinger enn tradisjonelle betaprogrammer.

– Tilbakemeldingene vi får er mer regelmessig og av bedre kvalitet enn vi har fått ved tidligere Windows-lanseringer, og det gjør produktet mye bedre, sier Shanon Boettcher, direktør i Microsofts Windows Client-avdeling.

Kilde:
CNET News.com

Annonse
Annonse