Hackere stengte rollespillside

Hacking datainnbrudd ill.

Hacking datainnbrudd ill.White Wolf Publishing gir ut de populære brett- og videospillene World of Darkness og Vampire: The Requiem, i tillegg til flere andre titler. Selskapet har en egen nettbutikk der fansen kan kjøpe spill og tilbehør.

Ute etter penger

11. desember fikk White Wolf beskjed fra en gruppe hackere om at de hadde brutt gjennom deres sikkerhetsforanstaltninger og stjålet alle kundenes data. Dersom selskapet ikke betalte en ikke oppgitt sum, ville dette bli offentliggjort.

Når White Wolf nektet å betale, svarte hackerne med å sende e-post direkte til de rammede kundene der de forlangte en betaling på 10 dollar per person .

Annonse

Oppfordrer til å endre passord

White Wolf vil ikke opplyse om hvor mange av deres kunder som er rammet, men oppfordrer alle sine nettbutikk-kunder til å endre sine passord. Spesielt gjelder dette de kundene som bruker samme passord i nettbanken eller andre sensitive steder.

Tyveriet er et av flere eksempler på utfordringene små selskapers sikkerhetssystemer står overfor når de møter langt mer teknologisk avanserte kriminelle. I forrige uke ble en veldedig organisasjon i Storbritannia hacket av noen som så forsøkte å presse penger fra giverne.

Nede i fire dager

White Wolf Publishings nettbutikk var nede i fire dager etter angrepet. Så vidt selskapet vet, har ikke hackerne fått med seg kredittkortinformasjon. Det skal kun være brukernavn, e-postadresser og passord som er på avveie.

Kilde:
News.com

Annonse
Annonse