Annonse


Sony BMG i tenkeboksen

Lederen for Sony BMGs globale digitalavdeling,. Thomas Hesse, sier til BBC at selskapet nå vil evaluere sine metoder på ny.

Dårlig PR

Hesse innrømmer at all den dårlige publisiteten i forbindelse med den såkalte «rootkit»-skandalen har med ført at de nå tenker seg nøye om før de innfører nye tiltak som skal stoppe piratkopiering av musikk.

– Det viktigste å huske er likevel at brudd på opphavsretten er en kjempestor sak for plateindustrien som helhet, og at det er utgangspunktet vårt, sier han.

Jobber seriøst

Hesse sier at det er for tidlig å si hva Sony BMG nå vil gjøre, men at selskapet jobber svært seriøst med å finne en ny løsning på problemet.

Annonse


Skandalen begynte med at Sony BMG introduserte en form for kopisperre som installerte et program på PC-en. Dette programmet minnet om de såkalte «rootkits», som hackere og virusmakere lager for å skaffe seg uautorisert adgang til PC-er.

Bråk og mer bråk…

Systemet fikk skarp kritikk av sikkerhetseksperter, og Microsoft valgte å fjerne programmet med sin antispionvare. Sony la ut en fiks på sin nettside, men denne skapte flere problemer enn den løste.

Samtidig gikk både delstaten Texas og organisasjonen EFF til søksmål mot plateselskapet. Sony trakk platene fra markedet, og tilbød de som hadde kjøpt dem pengene tilbake.

Like etter ble det kjent at en enkel bit med limbånd satte «sperren» ut av spill. Og i forrige uke tok saken en ny vending med et problem med en annen type Sony-kopisikring – minst like betenkelig sikkerhetsmessig som den første.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse