Wikipedia-fusker mistet jobben

Wikipedia

WikipediaBrian Chase (38) fra Nashville har innrømmet at han står bak wikipedia-artikkelen som sjokkerte en hel verden forrige uke. Her ble den tidligere redaktøren for en lokal Nashville-avis beskyldt for å ha vært involert i drapene på Kennedy-brødrene.

Hang ut eks-redaktør som morder

Ifølge Chase begynte det hele som en spøk mellom ham og en kollega. Han skal så ha lagt ut Wikipedia-artikkelen for å se hvor langt han kunne gå i å sjokkere kollegaen.

Den omtalte redaktøren, John Seigenthaler Jr, ble ikke blid når han så artikkelen om seg selv på Wikipedia. Det som provoserte ham mest, var at han ikke fikk vite hvem som hadde skrevet den.

Annonse

Sporet av hobby-detektiv

Chase ble likevel sporet av en bok-indekserer fra California som har startet sin egen anti-Wikipedia-nettside. Hobbydetektiv Daniel Brandt ringte så Chases arbeidsplass, uten å bli noe klokere med hensyn til Wikipedia-artikkelen. Men da en journalist fra New York Times ringte, ble det fart på sakene:

Chase skrev et brev til Seigenthaler der han tilsto alle sine synder. Seigenthaler sier han tilgir, og roser samtidig Brandt for hans detektivinnsats. Chase har også valgt å si opp jobben sin i budbilfirmaet for å ikke skape problemer for arbeidsgiveren sin.

Wikipedia endrer praksis

Wikipedia vil nå gjøre det lettere å få tilgang til informasjon om brukerne, slik at tjenesten blir oppfattet som mer etterrettelig. Det inntrufne karakteriseres likevel som en enkeltstående hendelse.

Kilde: CNet

Annonse
Annonse