Phishing/datatyveri

Annonse


– Norge er hackernes favoritt

Phishing/datatyveri– Nordmenn er rike, har lett tilgang på datautstyr og kan synes en del blåøyde. Mye tyder på at Norge er i ferd med å bli et favorittland for hackere og svindlere. I tillegg er det nesten fritt frem for kjeltringene, sier sjefen i datasikkerhetsselskapet Norman, Trygve Aasland.

– Fritt frem i Norge

Aasland mener mesteparten av svindel nå skjer elektronisk og at norske myndigheter ikke behandler dette seriøst nok. Ifølge Norman jobber dobbelt så mange etterforskere med datakriminalitet i Danmark og mer en fem ganger så mange i Sverige.

– Etter kort tid som Norman-sjef er jeg blitt nærmere kjent med en digital verden som gir grunn til bekymring. Kriminelle kan operere nærmest fritt i Norge så lenge de bruker PC og ikke brekkjern, sier Aasland.

Rådgiver Frode Elton Haug hos Forbrukerombudet mener da også at Nye Kripos mangler folk til å behandle slik saker.

Annonse


– Vi har hatt kontakt med Nye Kripos og vi har da fått inntrykk av at ressurser er et problem. Vi hadde blant annet en sak i høst der de ikke hadde ressurser til å etterforske, sier Haug, som mener det er et «tankekors at sakene ikke blir behandlet hos de som har ekspertise, på grunn av ressursmangel».

Kilde:
Forbruker.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse