AOL Instant Messenger

Annonse


Nytt chat-virus snakker til deg

AOL Instant MessengerIfølge ekspertene er det første gang det er oppdaget et chat-virus som snakker til brukerne for å lure dem til å laste ned onndsinnet kode. IM.Myspace.04.AIM-ormen kommer i en melding som sier lol that’s cool.

Svarer tilbake når du spør

Meldingen inneholder en URL som leder til virusfilen Clarissa17.pif. Dersom man klikker på denne deaktiverer den sikkerhetsprogrammer, åpner en bakdør og manipulerer programfiler. Så sprer den seg til alle på kontaktlisten.

IM-ormen svarer til og med tilbake. Dersom du spør om det er et virus, svarer den lol no it’s not it’s a virus. Det vil si at den faktisk sier at den er et virus, men på en måte som lett kan misforstås av intetanende brukere.

Også julekort-virus

Sikkerhetsselskapet IMlogic, som oppdaget ormen, sier at den foreløpig ikke er særlig utbredt, men at de tror det vil komme et stort angrep når utviklerne har fått perfeksjonert produktet sitt.

Annonse


IMlogic kan også melde om et annet IM-virus i disse førjulstider. Dette er et mer tradisjonelt julekort-virus, der du får melding om at noen har sendt deg et julekort. Når du trykker på lenken installerer du en orm.

– Utvis forsiktighet

Chat-brukere rådes til å være forsiktige med å aktivere lenker i IM-meldinger, selv når de ser ut til å komme fra venner. Det beste man kan gjøre er å verifisere at en link virkelig er fra den du tror det er før du åpner.

Kilde: CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse