Ny CD-tabbe fra Sony

I går, tirsdag, annonserte Sony BMG Music Entertainment og Electronic Frontier Foundation (EFF) at de hadde funnet og fikset en ny sikkerhetsrisiko på plateselskapet Sony BMGs CD-er. Dette kommer i etterkant av den enorme rootkit-skandalen som har versert de siste ukene.

Problemet gjelder en del CD-er fra Sony med kopibeskyttelse fra selskapet SunnComm Technologies. Sikkerhetshullet i kopibeskyttelsen fører til at andre kan få kontroll over PC-en som kjører programvaren, noe som vanligvis skjer automatisk når man putter CD-en inn i maskinen.

Raskt fikset

SunnComm kom imidlertid med en sikkerhetsoppdatering som fikser problemet etter å ha blitt gjort oppmerksom om problemet av organisasjonen Electronic Frontier Foundation (EFF), som jobber for forbrukernes digitale rettigheter.

Annonse

– Vi er fornøyd med at Sony BMG raskt og ansvarlig tok grep da vi påpekte dette sikkerhetsproblemet. Forbrukere bør umiddelbart beskytte sine datamaskiner, sier EFF-advokat Kurt Opsahl.

Oppdatering lagt ut

Oppdateringen kan lastes ned fra Sonys nettsider. Forbrukerne skal bli gjort oppmerksomme på problemet via reklame i SunnComm-programvaren og en annonsekampanje på nett.

Sony BMGs tidligere kopisperre (altså rootkit-varianten) minnet om såkalt «rootkit», en type programvare som brukes av virusmakere for å skjule virusprosesser og som kan sette avsenderen i stand til å logge seg inn som rot-administrator.

Roterende kniv

Selskapet ble truet med rettssaker, både fra EFF og staten Texas. Og Microsoft la inn sperre mot systemet i sin antispionvare. Resultatet ble at Sony BMG valgte å trekke de kopibeskyttede CD-platene ut av butikkene, og gi de som allerede hadde kjøpt dem tilbud om penger tilbake.

Kniven ble ytterligere vridd rundt i såret da det viste seg at en enkel limbåndbit satte hele sikringen ut av spill.

Kilde:
CNET News.com

Annonse
Annonse