Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil dele kortdata

Fire store banker og kortselskaper i USA vil nå utveksle data for å avverge at kundene forskrever seg økonomisk.

Kredittkort
Spørsmålet er likevel om de får lov til det. Lovgivningen i USA skal i utgangspunktet verne borgerne mot slik krysskobling. I dag er det slik at du kan spasere ut av en bank som sier nei til mer kreditt og inn i en annen som ikke aner at du har trøbbel med finansene.

Detaljerte opplysninger

Det er denne situasjonen Abbey, Barclaycard, Co-operative Bank og Egg nå vil endre på. De ønsker å se hverandre i kortene, slik at de unngår å sende dårlige kunder til hverandre.

Det er langt mer omfattende opplysninger som skal utveksles enn en vanlig kredittsjekk. De fire banken og kortselskapene vil ha tilgang til det eksakte beløpet kundene har brukt sist måned, endringer i kredittgrense, overtrekninger og pengebruksmønstre.

Kilde
Silicon.com