Legender stopper gratismusikk

Grateful Dead

Grateful DeadSiden gitaristen, sangeren og låtskriveren Jerry Garcia døde i 1995, har de gjenlevende medlemmene i gruppa prøvd å opprettholde et levebrød ved å spille konserter.

Må sikre pensjonen

Nå begynner imidlertid de gamle rockerne å dra såpass mye på åra at turnelivet ikke frister lenger. Dermed er de avhengig av platesalget for å sikre pensjonen.

Problemet er imidlertid at store deler av gruppas materiale ligger gratis tilgjengelig på nettet. Fullt lovlig, for i sann hippie-ånd har gruppa i mange år oppfordret til uautorisert distribusjon av konsertopptak.

Annonse

Egne opptak lov

Gruppas talsmann Dennis McNally sier at Archive.org og andre nettsteder fortsatt vil kunne distribuere gratis konsertopptak. Men det gjelder bare opptak som folk har gjort selv. Opptak tatt fra bandets miksepult vil derimot snart bli fjernet.

Disse vil komme ut som vanlig CD, og eventuelt bli solgt gjennom iTunes og andre nettmusikkbutikker.

Rasende fans

Meldingen kommer naturlig nok som et sjokk for fansen, som er vant til at Grateful Dead har stått på barrikadene for retten til fri distribusjon av musikk.

Hele 4200 har skrevet under på et opprop der det oppfordres til full boikott av gruppa. Med andre ord: Dette ville aldri ha hendt om Jerry fortsatt var i live

Kilde:
New York Times

Annonse
Annonse