iPod-rivaler slår seg sammen

PodGear ShuffleStation

PodGear ShuffleStationMicrosoft er en av deltagerne i en arbeidsgruppe nedsatt av Consumer Electronic Association. Gruppen skal komme frem til en felles standard for kommunikasjon mellom bærbare dingser som MP3-spillere og faste installasjoner som bilstereo og stereoanlegg. Målet er å komme frem til en standard tilkobling.

Vil forene Apple-konkurrentene
– Det er viktig for bransjen å komme fram for en enhetlig standard for docking-tilknytning slik at brukerne kan få enklere tilgang til innholdet de har lagret på sine bærbare enheter, sier programsjefen i Microsofts digitale media-divisjon i en pressemelding.

Dette er et av mange initiativ fra Microsoft for å harmonisere de mange musikkformidlerne og gadget-produsentene som benytter seg av selskapets teknologi.

Annonse

Ønsker standard docking-port
Apple’s iPod har allerede en standard tilkoblingsport som gjør at spillerne kan kommunisere med radio-adaptere, fjernkontroller, bilstereoer og stereoanlegg. Denne er imidlertid eksklusiv for iPod, og produsenter som vil lage tilleggsutstyr til iPod som benytter seg av denne porten, må betale en avgift til Apple.

Microsofts problem er at andre MP3-produsenter som Creative, Dell og iRiver også har laget egne proprietære tilkoblingsporter. De mange forskjellige standardene gjør det vanskelig for produsenter å lage enhetlig ekstrautstyr til alle iPod-konkurrentene. Dermed lager de ekstrautstyr til markedsledende iPod i stedet.

Microsoft vil kopiere Apple-tenking
Microsoft har tidligere uttrykt sin beundring for hvordan Apple har tenkt i forhold til integreringen mellom iPod og iTunes. Et tegn på hvor dominerende iPoden er i markedet, er at Microsoft har inkorporert støtte for iPod i sin nye spillkonsoll Xbox 360.

Så langt har over 40 bransjeaktører meldt seg på til arbeidsgruppa. Håpet er at brukere av Windows-baserte MP3-spillere en dag får nyte godt av de enhetlige standardene og brukervennligheten som i dag kommer iPod-brukerne til gode.

Kilde: CNet

Annonse
Annonse