Her er årets beste MP3-mobil

Sony Ericsson W800i (444)

Sony Ericsson W800i (140)For ITavisen.no og DinSide.no har gått gjennom årets musikkmobiler nå som julen nærmer seg. 2005 har utvilsomt vært et år der mye av fokuset har gått til de såkalte MP3-mobilene. De fleste produsentene har sluppet mobiler som de håper skal kunne stjele litt av markedet fra de populære iPod-spillerne fra Apple.

Populært med MP3-mobil

Med økt lagringskapasitet og etter hvert ganske god lyd er det også mye som tyder på at mobiltelefonen faktisk kan ta noe av dette markedet. Tar man blant annet en titt på Sony Ericsson W800i ser det i hvert fall sånn ut.

Denne mobilen har faktisk vært så populær i høst at den knapt nok har vært mulig å oppdrive hos en eneste forhandler landet over. Ser man litt inn i fremtiden, vil enda flere MP3-mobiler kunne utfordre posisjonen til iPod.

Annonse

Her er hjelpen

Men denne utviklingen betyr også at det å finne riktig musikkmobil blir vanskeligere og vanskeligere. Derfor har vi i ITavisen.no og DinSide.no tatt en titt på alle alternativene, for å hjelpe dere finne riktig MP3-mobil, enten for dem som kun er ute etter en ny telefon eller for dem som trenger julegavetips.

Det vi har vektlagt i denne oversikten er basisfunksjonaliteten i mobilene, samt hvordan de fungerer som MP3-spillere. Dette betyr at det i praksis kan være en forskjell mellom karakteren på de fullstendige mobiltestene og de karakterene du ser her.

Som musikkmobil er et av de viktigste punktene at den har ganske massivt minne og støtte for minnekort. Vider er det muligheten til å bruke vanlige hodetelefoner og snarveisknapper for å spille av låter som teller. Når det gjelder basisfunksjonalitet snakker vi om tale og meldinger.

Flere modeller

Vi har valgt å teste et utvalg mobiler fra flere leverandører. Derfor er det ikke bare dedikerte musikkmobiler med i testen, men også mobiltelefoner som kan fungere som relativt gode MP3-spillere. Det vil også finnes flere musikkmobiler på markedet, men vi har gått gjennom det vi mener er et representativt utvalg.

Ikke overraskende er det de to populære Walkman-mobilene til Sony Ericsson som ligger på toppen, tett etterfulgt av to vanlige Nokia-modeller utstyrt med musikkpakker. Ta en nærmere titt på testen under og se om du finner din favoritt.

(Vi har ikke fått testet iTunes-mobilen Motorola ROKR E1 fullstendig, derfor er den ikke med i testen. Ut fra våre begrensede tilgang til denne vil vi imidlertid tippe at den vil rangeres i nærheten av de to Nokia-telefonene i testen.)

Annonse
Annonse