Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skatte-skreddersydd Dell

Hjemme-PC-ordningen er nå redusert til 10 000 kroner. Dell har skreddersydd nye PC-pakker til reglene.

Dell
Den foregående regjeringen foreslo å sette en skattefri grense på 10 000 kroner for hjemme-PC-ordningen. Dette forslaget har den nye rød-grønne regjeringen videreført, slik at det nå er slutt på å få kjøpt seg kraftige spillmaskiner skattefritt. Eller?

Er 10 000 kroner nok?

IT-bransjen har gått hardt ut mot denne endringen og det blant annet startet en nettside (www.reddhjemmepc.no) for å bekjempe den. Har kan man blant annet lese:

– For 10 000 kroner får du en billig PC som ikke kan utføre noen oppgaver, står det her.

Etter at Dell har fått restrukturert sine PC-pakker skryter de, ikke overraskende, av at 10 000 kroner er mer enn nok:

– Den nyeste teknologien og en fantastisk underholdningsløsning til en god pris, er måten selskapet beskriver sin første hjemme-PC-pakke.

Maksinen kommer med en Intel Pentium 3.0 GHz-prosessor, 1 gigabyte minne, 250 gigabyte harddisk, 256 megabyte ATI Radeon X600-grafikkort, 19 tommer skjerm og eksterne høytalere. Man får også med en tre års serviceavtale.

Ikke ekstrautstyr

Dette betyr jo i og for seg at man kan få en ganske kraftig maskin for en relativt rimelig penge. Men ekstrautstyret har forsvunnet. Printer og skanner er nemlig fjernet fra pakkene. Det samme er bredbånd.

Programvaren er også kraftig redusert, med Windows XP Home Edition som operativsystem. Det er heller ikke muligheter for Microsoft Office, i stedet får man ”gleden” av å stifte bekjentskap med Microsoft Works.

Selv om Dell nå har skreddersydd nye pakker etter de endrede reglene og de skryter av disse er de ikke helt fornøyde. Selskapet hevder nemlig at de jobber sammen med IKT-Norge for å få hevet beløpsgrensen.

Kilde:
digi.no

Stikkord: Maskinvare