ILL: Per Ervland

Annonse


Terrorlov mot fildeling

ILL: Per ErvlandDet hevder britiske Open Rights Group, som kjemper for forbrukernes rettigheter i en digital verden.

Lobbyvirksomhet

I følge gruppa driver opphavsrettorganisasjonen CMBA (Creative and Media Business Alliance) aktiv lobbyvirksomhet for at det nye EU-direktivet skal gjelde for brudd på opphavsretten – ikke bare for terrorisme og annen kriminalitet som anses som fare for borgernes sikkerhet.

Organisasjonen, som er en paraplyorganisasjon for plate/filmbransje-interesseorganisasjonene IFPI og MPAA, ønsker at mistanke om brudd på opphavsretten skal kunne oppgis som grunn for å sjekke nettbrukeres aktiviteter.

Det kan bety at folk som utveksler filmer, spill, programvare eller musikk får en lite hyggelig henvendelse fra en uniformert representant fra den norske stat.

Annonse


Også i Norge

I følge det nye direktivet, som etter alt å dømme blir vedtatt og som følgelig kommer til å gjelde også i Norge, får politiet generell fullmakt til å gå gjennom data om e-post og telefonsamtaler dersom det er mistanke om alvorlig kriminalitet.

Tillatelsen gjelder bare data om avsender, mottaker (eller partene i en samtale) og tidspunkt. For å kunne sjekke selve innholdet vil politiet fortsatt trenge en rettslig kjennelse. Det samme gjelder overvåking i sanntid.Samtidig blir nettleverandører og teleselskaper pålagt å oppbevare slike data i minst et halvt år.

Kilde:
ZDnet.co.uk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse