Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Xbox-feber i USA

I dag slippes Microsofts nye spillkonsoll, Xbox 360, i USA. Allerede snakkes det om lange køer og tomme butikkhyller.

Xbox
Opprinnelig var det planlagt at Sonys PlayStation 3 skulle slippes omtrent samtidig med Microsofts nye konsoll. Med PS3 utsatt har Microsoft markedet for seg selv, og nyhetshungrige spillentusiaster kaster seg over den eneste nyheten på markedet.

Vil ikke ha billig-modellen

På Manhattan i New York sto over 200 mennesker i kø før butikkene åpnet i dag. Interessen for den verdensomspennende lanseringen gjør at butikkene ventes å gå tomme i løpet av svært kort tid. Dette er også ventet å skje i Norge når Xbox 360 slippes her den 2. desember.

Xbox 360 kommer i to prisklasser. Billigvarianten er en grunnleggende modell, mens den litt dyrere konsollen blant annet har harddisk som gjør at du kan spille gamle spill på den. Mange Xbox-fans er frustrerte over at varemangelen gjør at de må kjøpe den billige varianten, selv om denne lar seg oppgradere i ettertid.

Venter bra salg

Med Xbox 360 har Microsoft gått bort fra forgjengerens litt tunge, svarte design, og satset på en boks i hvitt og sølv. Microsoft solgte 22 millioner av den forrige Xbox-utgaven, men det er ventet at 360 vil selge langt bedre.

Kilder:
Reuters
BBC