Robo Sapiens V2

Annonse


– Se, den promper!

Hva Robo Sapiens V2 nå ellers måtte være, så er det klart fra første stund at dette ikke uten videre er årets julegave. Det er nemlig et lite mareritt å få roboten ut av den ekstremt rigide papp- og plastikkinnpakningen sin.

Det er forsåvidt betryggende å vite at disse aggressive maskinene holdes under lås og slå, og dermed er midlertidig forhindret fra å utrydde menneskeheten i et koordinert angrep, men samtidig er det helt klart at den psykologiske krigføringen er i gang. Utpakkingsfrustrasjonen er drepende.

Etter å ha brukt en halv arbeidsdag på å brekke, rive, klippe og hale beistet ut av esken, er det deretter ut og kjøpe et aresenal av batterier (mer om energisituasjonen senere).

Så hvis ikke mor og far pakker den ut og installerer batterier på forhånd (sett av en kveld til dette), vil Robo Sapiens V2 – heretter RSV2 – lett kunne bli dråpen som får begeret til å renne over på julekvelden.

Annonse


Livlig kar

Med det sagt, så er ikke RSV2 helt uten julestemning. Akevittgangen er nemlig dyktig implementert, og umiddelbart gjenkjennelig så snart du har fått skrudd igjen det siste batteripanelet og gitt roboten beskjed om å begynne å spasere.

Roboten både danser, ler, og lirer av seg morsomheter på løpende bånd. Underholdningsfaktoren er betydelig høyere enn var tilfelle med tidligere omtalte RoboRaptor, den lille dinosaurboten som knapt nok kunne bevege seg fremover.

Går på trynet

Spesielt skapte RSV2 stor jubel på kontoret da vi satte den i Vakt-modus, og fikk den til å sette i gang sin truende-brøl-subrutine…hvorpå roboten åpenbart la litt for mye vekt på forbena i sin iver etter å skremme eventuelle inntrengerer og deiset overende med ansiktet først. Heldigvis har vi dette på video:


Se videoklipp av Robo Sapiens V2

Når kommer V3?

Alt i alt – til leketøy å være er RSV2 ganske avansert, og full av fiffige, morsomme og kule bevegelser og funksjoner.

Den har nemlig en rekke sensorer på armer og ben, flere mikrofoner så den kan reagerer på lyd, og et fargekamera som gjør at den er i stand til å følge gjenstander med «blikket». Du kan til og med programmere inn lengre sekvenser med bevegelser og modi, som du kan hente fram og «spille av» etter godtbefinnende.

Det følger også med en ball og tre plastikkkjegler i pakken, som det er meningen at RSV2 skal vise frem sine ikke spesielt imponerende bowlingferdigheter med. Og hvilken robot med respekt for seg selv ville vel vært foruten sine egne rape- og prompekommandoer!?

Klippe, rive, snart ute nå..

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Dessverre har RSV2 to vesentlige svakheter, som legger dempere på begeistringen: For det første, så er mange av de mer avanserte funksjonene – spesielt de som har med kamerasporing, fargegjenkjenning, og håndkontroll å gjøre – såpass upålitelige og halvfungerende at man i alt for stor grad blir stående å kåle med å forsøke å lirke frem de reaksjonene man ønsker seg.

Det andre store problemet er fjernkontrollen. I prinsippet har du her full kontroll over alle RSV2s funksjoner, fra direkte spakestyring av ganglag og håndbevegelser, til griping, sparking, dytting og demonstrasjonsdanser. Men til tross for at fjernkontrollen kanskje kan se ut som om den hører til nye Xbox 360, er dette et av de minst brukervennlige og minst intuitive styringsenhetene vi har prøvd på lenge. Den har så mange shift-knapper og knappekombinasjoner at det stort sett er umulig å få oversikten over noe som helst uten å ha brukerveiledningen bladd opp foran seg.

Spiser batterier

Dessuten må vi bare nevne at denne roboten definitivt kunne hatt behov for innebygget batterilader. Bak hvert sitt panel under hver fot sitter nemlig 3xLR20 og 2xAAA-batterier, og i tillegg krever fjernkontrollen tre AAA-batterier. Dette er en seriøs ladning batterier, og batteripanelene er festet med skruer.

Det er med andre ord et ork å skifte batterier, og det hadde vært mye greiere å bare kunne fylle opp tanken på RSV2 ved å koble den til veggen. Selv robotbikkja Aibo går jo og legger seg i ladekurven sin når den blir sliten!

Robo Sapiens V2 skal visstnok være i stand til å leke og kommunisere med sine robotsøsken Roboraptor og Robopet, men dette har vi dessverre ikke hatt muligheten til å prøve.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse